Mai nou toata lumea vrea sa faca bani pe internet indiferent ca au sau nu legatura cu acest mediu de afaceri ( vointa este ) . De inceput intra pe google si cauta : “bani pe internet” si “idei de afaceri” cu speranta de a gasii ideea minunata ( spusa de alti ) de a se imbogatii peste noapte cu o investite minima care de cele mai multe ori tinde spre 0 (zero).
Urmatoul pas: dupa ce se mai iau ceva domenii de preferinta gratuite, trendul actual fiind subdomeniile pe wordpress si blogspot, se incepe introducerea informatiilor in site , timp de 10-15 min in care calculatoru primeste cele mai multe comenzi / min de copy-paste, din ziua respectiva din partea utilizatorului. Buun.. situl este gata, informatii avem, poze din plin chiar si filmulete de pe youtube, dar sa nu uitam de vorba ceea veche “dupa munca si rasplata” deoarece site-ul asta trebuie sa produca ceva . Google AdSense fiind solutia ideala pentru monetizarea oricarui site inca de la inceput de drum. Prin adsense se pot desfasura campanii publicitare relevante continutului respectiv, de timp text, foto sau alte fisiere media. Mai departe noul afacerist online isi da primul click pe reclama pt a vedea cat a castigat, pe urma da cateva mass-uri pe yahoo , unde isi roaga prietenii sa dea clici pe reclamele lui, dupa care isi verifica contul zilnic de N ori intristandu-se pe zi ce trece ca incasarile nu sunt dupa cum se astepta ( sau mai mult visa zic eu ).
Utilizarea google adsense este minunata daca sti cum sa o faci. Nu recomand nimanui adaugarea reclamelor google din prima zi ce site-ul este lansat, lasa sa treaca o perioada si chiar de o luna in care te ocupi periodic de aces site . Cand vb de a te ocupa periodic ma gandesc la adaugare continut original cat mai frecvent si promovarea pe google de unde vin majoritatea vizitelor. Daca nu ai continut bun, ce e la tine este si in ograda vecinului vei fi penalizat, atata in SERPS cat si in relevanta reclamelor de pe pagina ta.
In contul tau de adsense poti vedea cum este evaluat site-ul tau si continutul acestuita dupa CPC, CPM si CTRL . CPC – cost per click unde vezi cat s-a castigat pe un click, CPM – este costul pe o mie de afisari a reclamelor in saitul tau, este stabilit in functie de numarul de click-uri . Nu trebuie sa-ti faci griji daca indicatorii CPC si CPM au cote mari, dar ai grija ca CTRL care este rate de click sa nu depasteasca 20% deoarece sunt sanse aproape sigure de a te trezii cu contul suspendat.
Este adevarat ca in Romania se castiga putin din adsense pentru ca se cumpara click-uri la valori mici, iar majoritatea site-urilor care folosesc aceasta forma de monetizare sunt superficial facute si intretinute. Paginile nu se fac pentru adsense, se fac pentru vizitatori. Nu inseaman ca daca iti umplii toata pagina cu reclame o sa castigi mai mult. Pentru a castiga mai mult trebuie sa muncesti mai mult si chiar sa investesti si ceva bani.
Academia de eCommerce by Silkweb – Editia 1
Cel Mai Mic Pret: Ce Pretentii Ai Sau Ce Oferi ?