Expert si consultant, sunt 2 cuvinte tot mai frecvent utilizate in auto descrieri, in profilurile de pe LinkedIn, in semnaturi etc. Stiu, suna bine, pompos, da bine la citit, la parteneri, prieteni si chiar potentiali clienti. Ok, nimic ciudat si nimic rau pana aici.
Cum poti sa iti cresti experienta in online ?
Daca viata bate filmul, asa se intampla si in afaceri si in online. Executia unei idei sau a unui plan bate teoria. Pentru ca suntem atat de dibaci in toate si atat de autodidacti, am inceput sa citim si sa citim, si sa invatam si sa mergem la evenimente si sa ne uitam la webinarii si sa share-uim tot ce pare interesant, am inceput sa ne credem mici experti in domeniu.
Dezvoltarea personala si profesionala e / trebuie sa fie un lucru absolut normal pentru orice om ca individ. Daca stii bine care este obiectivul / visul tau, atunci urmeaza-l pe acela, nu te abate, nu imprumuta, nu copia.
Ai vazut cat trafic au site-urile de diete si cure de slabit ? Incredibil de mare, dar cu toate astea suntem un popor cu o rata a obezitatii tot mai mare de la an la an.
Practica, executia si rezolvarea problemelor iti dau experienta, fie ca este vorba de online, fie ca este vorba de alte nise.
Fiind o piata relativ tanara in online, practic in Romania nu pot exista foarte multi experti in online, dar cu toate acestea, lucrurile stau altfel. Spun asta pentru ca putini sunt cei care fac fata provocarilor mari si mai ales problemelor care apar. De la a citi, pana la a pune in practica si a produce rezultate este cale lunga, rabdare, analiza, nervi si teste.
Fac aceste afirmatii in urma mai multor discutii cu parteneri, clienti, oameni cu adevarat experti in online, in urma analizelor a mai multor discutii pe diferite grupuri, forum-uri si comunitati. Chiar si fluxul de abonare / dezabonare din listele de la SilkWeb pot confirma acest lucru. Spre exemlu: articolele gen tips&triks atrag un numar mare de abonati, iar cele cu exemple practice, in care spui ca pentru rezultate este nevoie de munca, de continut, de aplicatii etc. atrag un val de dezabonari, bai mai mult, report de SPAM :).Citeste mai mult
Azi, cand vorbim despre promovare online, ne gandim tot mai mult la promovarea pe plan local. Acest tip de promovare se adreseaza atat firmelor mici, cat si marilor corporatii care, in ultimii ani, au observat mai bine importanta acestui fapt.
6 avantaje alea promovarii online in piata locala
Ca si un rezumat al acestor 6 avantaje ale promovarii online in piata locala, putem spune ca azi, inca poti profita de neimplicarea competitorilor tai in acest joc si cu un buget relativ mic, te poti impune ca lider in domeniu pe piata locala pe aproape orice nisa.
Activitatea ta online si actiunile pe care le faci acum sau pe viitor au maxim impact asupra clientilor tai, a echipe tale, colaboratorilor si a comunitatii locale.
1) Orientarea spre client nu spre interesele personale
De regula, atunci cand vorbim despre afaceri, vorbim despre clienti, bani, incasari, parteneri si echipa. In aceasta ecuatie factorul principal trebuie sa fie clientul, pentru ca acesta iti poate asigura dezvoltarea si succesul companiei. Doar multumind clientul poti avea incasari, iti poti dezvolta echipa etc.
Asadar, atunci cand vine vorba de promovarea unei afaceri online, ne gandim in primul rand la pagina web a companiei. Practic site-ul companiei, reflecta imaginea acesteia in mediul digital, azi aici se intampla de cele mai multe ori prima interactiune cu clientul si partenerul.
Mic studiu de caz: azi majoritatea firmelor de direct marketing, dar si firmele noi apeleaza la diferite moduri de promovare, mai mult sau mai putin agreate din punct de vedere etic, dar si cu rezultate pe masura eforturilor depuse. Daca ai un site, o adresa de email sau pur si simplu numarul tau de telefon este postat pe internet, probabil ai primit numeroase oferte nesolicitate (SPAM), numeroase telefone de la potentiali parteneri, dar probabil si de la clienti noi. Tu ce tip de solicitari ai primit in ultima luna ?
Daca pentru tine numarul solicitarilor venite din partea noilor clienti este prea mic si ai o prezenta online, sunt sanse mari sa ai o problema de imagine sau mai trebuie sa lucrezi la planul tau de marketing online.Citeste mai mult
In ultimi ani, la fiecare sfarsit de an, Google face publica lista cu top cautari in motorul de cautare.
Pentru a nu “repeta” continutul postat de altii pe acesta tema, am sa incerc sa diverisific putin acest subiect, prezentand cateva informatii in plus, legata de top cautari pe YouTube si pe Google Images.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DVwHCGAr_OE#t=47[/youtube]
Lista cu cele mai populare cautari din Romania pe Google:Citeste mai mult
Fie ca te regasesti sau nu in lista exemplelor negative enumerate in continuare, trebuie sa stii ca acest articol este pur informativ, nu vizeaza pe nimeni in mod personal, fiind doar un rezumat al informatiilor analizate de mine in 2013 legat de continutul web si penalizarile date de Google, care in mod normal merg mana in mana.
Mereu ma feresc de corporatisme, dar acum trebuie sa spun ca piata online din Romania incepe sa se maturizeze din mai multe puncte de vedere si aici ma refer in mare parte la elemente tehnice si de design pentru un site/magazin online, dar si la cerintele clientilor care incep sa se indrepte spre performanta. (a sunat foarte corporate? 🙂 )
Fie ca recunosti sau nu, intreaga ta activitate din online este momentan dictata de Google. Hai, corecteaza-ma, spune-mi ca si Facebook, Twitter, LikedIn sau alte retele au o contributie si trimit trafic spre un site ! Sunt total de acord, dar asta se intampla pe moment, imediat dupa ce ai postat un articol in site-ul respectiv. Din punctul meu de vedere, continutul bun dintr-un site, tot prin Google il valorifici mai bine chiar daca se intampla in timp, plus sa fim seriosi, la cate cuvinte cheie folosesti si mai boldezi prin articole, asta pentru cine o faci oare, pentru retelele sociale, pentru cititorii tai sau pentru Google ? Hai ca poate, poate iesi si tu mai in fata la anumite cautari 🙂
Stiu ca nu e nimic nou cand spun ca internetul e intr-o continua schimbare, doar ca schimbarile se fac tot mai repede in ultimul timp. Cand ma refer la schimbarile “de pe internet” ma gandesc in primul rand la modificari majore in algoritmul motorului de cautare Google, de care aproape orice owner de site este dependent, pe urma la oportunitatile care apar in social media, la noile optiuni puse la dispozitie de retelele sociale care in ultimul timp se inmultesc si se nisaza pe tipuri de continut, consumand tot mai mult timp din viata utilizatorilor.
Inca nu cred ca dimensiunea internetului a ajuns la maxim, dar sigur a ajuns la punctul in care fara investitii serioase nu mai poti dezvolta un proiect online. Legile nescrise ale internetului au punctat faptul ca acesta “rupe granitele” cand e vorba de comert, aduce orice produs / serviciu la un click distanta, oricine se poate face cunoscut in lumea intreaga indiferent de locatia acestuia. Acum ma gandesc ca o parte din aceste lucruri au fost posibile pana in uma cu putin timp la costuri relativ reduse, sau chiar fara costuri financiare directe, acolo unde persoanele din spatele unui proiect au cunostinte in materie de online.
Incotro se intreapta internetul ?Citeste mai mult