promovare afaceri locale

5 Sfaturi Utile Pentru Promovarea Online Pe Plan Local

Shares

Azi, cand vorbim despre promovare online, ne gandim tot mai mult la promovarea pe plan local. Acest tip de promovare se adreseaza atat firmelor mici, cat si marilor corporatii care, in ultimii ani, au observat mai bine importanta acestui fapt.

6 avantaje alea promovarii online in piata locala

  1. Castigi mai rapid increderea si respectul clientilor
  2. Perceptia brandului in fata clientului
  3. Reduceri de costuri
  4. Suport clienti mai bun
  5. Te poti impune mai rapid ca lider de piata
  6. Inca sunt putini care fac asta

Ca si un rezumat al acestor 6 avantaje ale promovarii online in piata locala, putem spune ca azi, inca poti profita de neimplicarea competitorilor tai in acest joc si cu un buget relativ mic, te poti impune ca lider in domeniu pe piata locala pe aproape orice nisa.

Activitatea ta online si actiunile pe care le faci acum sau pe viitor au maxim impact asupra clientilor tai, a echipe tale, colaboratorilor si a comunitatii locale.

1) Orientarea spre client nu spre interesele personale

De regula, atunci cand vorbim despre afaceri, vorbim despre clienti, bani, incasari, parteneri si echipa. In aceasta ecuatie factorul principal trebuie sa fie clientul, pentru ca acesta iti poate asigura dezvoltarea si succesul companiei. Doar multumind clientul poti avea incasari, iti poti dezvolta echipa etc.

Asadar, atunci cand vine vorba de promovarea unei afaceri online, ne gandim in primul rand la pagina web a companiei. Practic site-ul companiei, reflecta imaginea acesteia in mediul digital, azi aici se intampla de cele mai multe ori prima interactiune cu clientul si partenerul.

Mic studiu de caz: azi majoritatea firmelor de direct marketing, dar si firmele noi apeleaza la diferite moduri de promovare, mai mult sau mai putin agreate din punct de vedere etic, dar si cu rezultate pe masura eforturilor depuse. Daca ai un site, o adresa de email sau pur si simplu numarul tau de telefon este postat pe internet, probabil ai primit numeroase oferte nesolicitate (SPAM), numeroase telefone de la potentiali parteneri, dar probabil si de la clienti noi. Tu ce tip de solicitari ai primit in ultima luna ?

Daca pentru tine numarul solicitarilor venite din partea noilor clienti este prea mic si ai o prezenta online, sunt sanse mari sa ai o problema de imagine sau mai trebuie sa lucrezi la planul tau de marketing online.

Pune clientul in centrul atentiei atunci cand vrei sa iti construisti noul site sau atunci cand iti dai seama ca vrei sa-l schimbi pe cel actual.

Tine minte: banii vin de la clienti, nu de la echipa, de la sef, prieteni si alte cunostinte. Clientul trebuie sa fie incantat de site-ul tau, sa gaseasca rapid informatiile care il intereseaza, datale tale de contact si cel mai importat, sa se simta in siguranta in tot procesul de navigare (lucru care se reflacta si in decizia de a-ti deveni client)

2) Local SEO – despre optimizare si promovare

In majoritatea cazurilor, pentru afacerile locale Google, reprezinta cea mai importanta sursa de trafic si clienti, urmata de prezenta in social media si a altor canale de promovare online.

Trebuie sa stii ca mai nou, Google afiseaza rezultate diferite in functie de orase pentru aproape toate cuvintele cheie. Astfel site-urile corect optimizate si promovate pentru abordare locala, pot avea de castigat enorm de pe urma clientlor.

Analizeaza cu atentie urmatoarea imagine si vezi tu singur cum stau lucrurile:
Sugestii SEO local

Optimizarea unui site din punct de vedere SEO, in mod normal, azi nu mai trebuie sa constituie o problema, dar studiile realizate de noi pe un esantion de aproape 4.000 de site-uri din Romania, arata ca lucrurile se mai pot imbunatati mult din acest punct de vedere.

Vrei sa vezi cum esti pozitionat local pentru cuvintele cheie targetate de tine ? Testeaza acum aplicatia Georanker !

Vrei sa afli cum stai cu optimizarea propriului site ? Acceseaza acum auditul SilkWEB si in maxim 15 minute primesti rezultatul pe email.

Un site corect optimizat din punct de vedese SEO & Social Media, te ajuta mult si in fata clientilor, dar pentru maxime beneficii, acesta trebuie si promovat.

De ce trebuie promovat un site, daca acesta este corect optimizat ? Pentru simplu fapt ca munca si perseverenta fac diferenta si aici.

Exemplu concret: in mod normal, Google afiseaza in prima pagina doar 10 rezultate in mod organic, daca ai deja 10 concurenti prezenti in prima pagina, iar tu doar ce ti-ai terminat noul site, de ce ai vrea sa fi prezent aici ? Pentru ca asa vrei ? 🙂

Dar daca site-ul tau este corect optimizat si te ocupi constant de promovarea si optimizarea lui, chiar dupa ce esti in prima pagina, cat de corect este ca un nou site, sa ajunga rapid in fata ta pe Google ?

Ei bine, aceste lucruri nu se intampla, in algoritmul motorului de cautare Google tinandu-se cont de peste 200 de factori pentru pozitionarea unui site in rezultatele afisate. Poti invata mai multe despre SEO, descarcand gratuit Ghidul SEO oferit de SilkWEB

3) Prezenta activa in Social Media

prezenta social media

Pentru multi dintre noi, azi, retelele sociale sunt parte activa din viata noastra. In Romania, Facebook a depasit 7 milioane de utilizatori, fapt care reprezinta un avantaj pentru multe afaceri locale sau nationale.

Prezenta in social media, trebuie privita ca o parte obligatorie a relatiei tale cu clientii, te ajuta sa cunosti noi posibili clienti si sa educi comunitatea.

Aici, ideea de baza este prezenta si activitatea companiei tale in retelele sociale, deschiderea la comunicare si apropiere de clienti.

In mod normal, in functie de nisa, afacerea ta trebuie sa aiba cont pe 1-2 site-uri de socializare, iar daca vorbim de promovarea locala, atunci Google+ si Facebook sunt cele 2.

Odata construite corect si optimizate cele 2 conturi, urmeaza sa iti faci un plan de comunicare in mod constant cu postari zilnice si monitorizari ale efectelor create.

Daca te intereseaza si mai multe informatii utile despre promovarea in Social Media, descarca acum Ghidul cu cele 10 Sfaturi Utile

4) Marketingul prin continut

Ca si o completare a interesului pentru educarea clientului, cu maxime beneficii din punct de vedere SEO si nu in ultimul rand de un real ajutor in promovarea pe Social Media, marketingul prin continut, reprezinta cea mai puternica “arma de marketing” care iti este si tie disponibila.

Crearea de continut se refera atat la crearea de articole unice si educative in blogul companiei, cat si la crearea de infografice, prezentare video pe YouTube, interviuni, testimoniale, prezentari in Power Point, mp3-uri etc.

Ai vazut inca o data ca totul se invarte in jurul clientului si depinde foarte mult de apropierea lui fata de tine si de transferul de incredere care trebuie sa se faca.

Prin crearea de continut si postarea acestuia pe conturile tale de socializare, poti crea nevoia pietei pentru produsele / serviciile mentionate de tine, astfel oamenii / potentialii clienti, pot sa afle mult mai multe lucruri despre firma ta, ceea ce oferi tu si mai ales ceea ce ii ajuta pe ei.

5) Mobile & Ads

Acum telefoanele mobile cu acces la internet au devenit un lucru normal pentru fiecare dintre noi, asadar un alt lucru care trebuie privit ca si o oportunitate pentru afacerea ta locala.

Google spune ca majoritatea cautarilor locale efectuale de pe dispozitivele mobile au o rata mare de conversie. Acest lucru este destul de normal daca luam in considerare urmatoarele 3 scenarii

1) te afli intr-un oras nou si iti este foame, ce faci ? Iei telefonul mobil si cauti, restaurant + oras sau pizza + oras. Dar daca ajungi intr-o seara in acel oras si vrei sa te cazezi, ce faci ?

2) ai probleme cu maseaua sau animalul tau de companie are o problema, unde si cum cauti o solutie ?

3) ai facut o pana sau ai alte probleme cu masina. Ai 2 solutii : suna un prieten sau… cauta la prietenul Google, care sigur iti da cele mai bune solutii, aflate la cea mai scurta distanta fata de tine.

rezultate cautare locala

 

Vezi cum la o simpla cautare de pe telefonul mobil, afisarile rezultatelor difera, totul fiind orientat spre utilizatorul de smartphone.

Poti alege cea mai apropiata locatie de tine, poti suna direct de pe telefon la numarul din site, poti sa obtii directia sau sa vizitezi pagina web.

Increderea este data de evaluarile facute de clientii acelui local.

Si exemplele pot continua…

De retinut: Indiferent de pozitia sociala in care ne aflam, trebuie sa fim constienti ca suntem oameni, cu diferite probleme, dorinte si nevoi, care tot prin intermediul oamenilor le putem rezolva sau avea. Firmele lucreaza intre ele, pentru ca oamenii lucreaza intre ei, iar oamenii cumpara de la oameni, nu de la firme.

Pentru mai multe informatii utile legate de SEO si promovarea locala, descraca gratuit ghidul SEO, oferit de SilkWEB.

Initial acest articol a fost postat oficial pe blogul lui Lorand , iar pentru a evita postarea de continut duplicat, aici am ales sa blochez indexarea de la Google 😉

Leave a Comment: