creditcard

Monetizarea Paginilor Web

Daca anul trecut toata lumea lansa site-uri pe fel si fel de nise, cu gandul la castiguri cat mai mari si daca se poate imediate, anul acesta tot mai mult se indreapta spre monetizarea acestor site-uri.

Ce este monetizarea unui site ?

A monetiza un site inseama a aplica cea mai sigura si corecta metoda  de a castiga bani din acel site.

Majoritatea antreprenorilor romani viseaza inca “cai verzi pe pereti” si le zboara mintea la castiguri demne de cartea recordurilor, acestii fiind influentati de top 10 tranzactii it pe piata mondiala in 2009 , vanzarea autovit.ro sau vanzarea emag . Asa ca tot mai multe bloguri facute peste noapte cu materiale copiate se scot la vanzare, tot mai multe companii lanseaza comunicate cu investitiile “uriase” care le-au facut in dezvoltarea paginilor web. Investii in portale web se fac, dar in Romania nimei nu investeste real sute de mii de euro.

Cum scoatem bani dintr-un site ?

Exista mai multe metode de a monetiza un site, iar mai jos am sa enumar cateva dintre acestea cu mici explicatii.

Google AdSense – este cea mai cunoscuta metoda de a face bani din site-uri si bloguri. Am scris despre google adsense pe site-urile romanesti si un articol despre cei dezamagiti de google adsense .

Programele de afiliere – reprezinta o sursa buna de castig pentru blogurile de nisa. Munca pentru continut de calitate se poate monetiza foarte usor prin aceste proiecte. Eu momentan am abandonat un proiect pentru afiliere dar am scris putin despre afiliere.

Publicitate online – toata lumea face, toata lumea se lupta pentru a castiga cat mai multi bani din bannerele afisate pe site-urilor lor. Toti vor sa genereze cat mai mult trafic pentru a vinde bannere. Indiferent de sursa de trafic, indiferent de varsta si preferintele vizitatorilor webmasterii vor sa vanda bannere prin CPM ( cost per mia de afisari ), prea putini fiind cei care accepta PPC ( plata per click ). Eu am un blog personal, nu comercial, bannerele publicate sunt doar pentru proiectele personale sau puse gratis pentru clientii Silkweb.

Articole platite – se poarta in general la bloguri. Acesta fiind tot mai raspandit mod de monetizare a unui site/blog. Campaniile de promovare pe bloguri sunt foarte eficiente daca sti cum sa le faci, dar si aici putini sunt cei realisti. Unii cer sume aberante pentru postarea unui articol tip reclame, iar altii habar nu au cu ce se mananca treaba asta, cum e si Gogu care ieri si-a facut un blog si blogspot sau wordpress si azi cere bani petru un articol.

Link-uri platite – (atentie la Google). Vanzarea / cumpararea de link-uri este ILEGALA, dar in acelasi timp eficienta pentru site-urile de nisa. Daca tot esti hotarat sa cumperi link-uri alege bine site-urile pe care te intereseaza sa ai link.

RSS Feed – daca ai un blog bun, cu multi abonati la RSS poti deasemenea cere bani pt articolele scrise de tine, mesajul ajungand astfel la toti cei interesati de ce ai scris tu, iar daca blogul tau prezinta informatie de calitate, mesajul trimis ajunge exact unde trebuie.

Sondaje si chestionare platite – o alta metoda de a face bani este de a cere bani pentru realizarea sondajelor online pe pagina ta. Personal am facut publica categoria de sondaje online .

Conturi platite – daca ai un site autoritar un domeniu (un portal bun, nisat) se pot cere bani pe conturile celor care vor sa foloseasca serviciile oferite de tine. ex: adaugare anunturi, publicare oferte, surse de informatii etc. Daca alegi o astfel de monetizare pe site-ul tau, ar fi corect sa uiti de celelalte, pentru ca nu e corect fata de clientul care a platit contul ca tu sa-i alungi eventualul client printr-un banner sau link platit de altcineva.

Stabileste de la inceput metoda de monetizare pentru proiectele tale online si nu abuza de toate. Arata ca esti mai destept decat restu si nu merge pe ideea clasica “cate putin din toate” !

[poll id=”10″]

Eu am enumerat numai cateva metode de a monetiza continutul unui site, cei interesati pot lasa comentarii cu alte metode de a castiga bani din bloguri.

Leave a Comment:

6 comments
Costuri pentru serviciile SEO says 14 years ago

[…] care nu-si doreste sa castige bani cu acel site sau retea de site-uri. Poti afla mai multe despre monetizarea paginilor web […]

Reply
ALberto says 13 years ago

Romanii dupa cum ai precizat si tu “viseaza cai verzi pe pereti” castiguri…imense etc. Si am un site, nu are rost sa il public, nu vreau sa se considere spam, oricum e un site de articole, ceva apropiat de un blog si dupa 2 luni mi-am luat gandul de la monetizarea lui, pana ajung la un page rank de cel putin 3 si macar 2000 de vizitatori unici pe zi, toti cei care cumpara linkuri, bannere cer vechime la domeniu, page rank marisor, vizite etc… Eu nu detin acei sute de mii de euro pentru investitii…dar am ajuns la concluzia ca daca nu investesti macar un capital minim, poti sa nu-ti faci sperante…decat daca ai o strategie si o viziune…revolutionara….

Reply
Dragos says 11 years ago

Eu folosesc de cateva zile cpcGalaxy.com si am ramas impresionat de rezultate. Primesc intre 0.5 si 1.5 usd pe fiecare click inregistrat, reclamele sunt destul de atractive, si fac aproximativ 20 usd zilnic cu un site micut, cu reviews din domeniul auto. Recomand!

Reply
Raport primul an de afiliere cu emag.ro says 11 years ago

[…] aceasta perioada 9000 de site-uri au ales ProfitShare ca forma de monetizare din care doar 4000 au ramas active. Acestea au generat peste 800 de milioane de afisari si peste 1,7 […]

Reply
Albert Manuel says 9 years ago

Acum in 2015 ce mai merge pe monetizarea blogului?

Reply
Cosmin Daraban says 9 years ago

Foarte multe, incepand cu content marketing, afiliere, participare la campanii etc.

Reply
Add Your Reply